gevulde zoet aardappel met parelcouscous en haverroom (vegan)

Gevulde zoete aardappel met parelcouscous, paprika, courgette en kruidige haverroom (vegan)

Recepten

Dit gerecht vraagt wel wat meer voorbereiding maar is super lekker. Het is voor 3-4 personen.

Benodigdheden:

  • Zoete aardappelen
  • Zeezout
  • Halve bol look
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • Parelcouscous 150g
  • Verse rozemarijn
  • Cashewnoten 60 g
  • Tomatenpuree 2 el
  • Vegan parmazaankaas 2-3 el (kijk naar recept vegan kaas)
  • Haverroom 250 ml
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder
  • Olijfolie
  • Zout

Verwarm de oven voor op 180°C.  Was de zoete aardappelen en wrijf ze in met zeezout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de teentjes look erbij op. Zet tot 50 min in de oven tot de aardappel beetgaar is.

Ondertussen kan je de parelcouscous koken. Was de paprika’s en courgette. snij 1/3 van de paprika en van de courgette in kleine stukjes. Stoof gaar in een pannetje met een scheutje olijfolie en kruid af. Zet opzij.  Snij de rest van de paprika en courgette reepjes. Pel de ui en snijdt deze ook in reepjes. Roerbak de ui, paprika en courgette reepjes. Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder, zout en een beetje rozemarijn toe. Voeg de tomatenpuree toe + eventueel wat water en een scheutje haverroom.

Haal de bakplaat ui de oven en knijp de gare knoflook uit de teentjes. Ik neem meestal de knoflookpulp van 1-3 teentjes. Doe de havermoutroom erbij. Voeg 2-4 eetlepels vegan parmazaan toe. Proef wat voor jou het beste smaakt. Voeg peper en wat rozemarijn toe. Breng op smaak. Doe de fijne courgette, paprika en haverroommengeling onder de parelcouscous.

Verdeel de paprika-tomatensaus over 2 ovenschalen of 1. Zorg dat alle  halve zoete aardappelen erin passen. Halveer de gepofte zoete aardappelen. Schep 1-2 lepels uit de zoete aardappel. Vul de aardappel met de parelcouscous en leg ze op de paprikasaus. Bestrooi met gehakte cashewnoten en bak nog 20 min in de oven.

Vorig bericht
6 Gemakkelijke duurzamere ecologische tips
Volgend bericht
vegan pannacotta met frambozen, blauwe bessen en passievrucht
Yoga docent

Stephanie van Gorp

Toen ik in aanraking kwam met yoga, voelde ik al snel dat yoga meer was dan wat oefeningen op een mat. Als docente concentreer ik me voornamelijk op ‘gezond’ bewegen met aangepaste correcties. Graag geef ik les in een gezellige familiaire sfeer met een down-to-earth aanpak waar iedereen welkom is. Op de blog deel ik handige tips over yoga, pilates en gezonde voeding.

OOK LEUK OM TE LEZEN

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan